BR1Mless Artikel PALSU, GAMBAR SEBENAR DIDEDAHKAN

Saya percaya semua pengguna media online sudah membaca sebuah artikel yang dikeluarkan oleh RakyatTimes.com dan SayaAnakBangsaMalaysia yang berjudul BR1Mless. Yang belum membaca sila baca dulu di Link ini -> BR1Mless <- . Jadi seperti biasa mulalah pembangkang dan sesetengah pembaca “yang akal mereka separuh masak” menuding jari terhadap Barisan Nasional dan MIC yang dikatakan gagal membantu keluarga ini.

Mujur Portal Rakyat News sempat membuat rakaman kenyataan jiran yang duduk berdekatan dengan keluarga “Zahka” nama budak tersebut. Video pengakuan jiran tersebut boleh disaksikan di blog rakan sepejuangan saya Dhanyaraam.

Namun pembongkaran ini tidak berhenti disitu, hari ini kami sudah buat keputusan untuk melucutkan segala fitnah mengenai foto yang dipaparkan dalam artikel tersebut.

(Klik Untuk besarkan gambar)

1964268_646797705379308_891737723_n copyZahka, budak yang dikatakan fasih Bahasa Tamil dan sedikit Bahasa Melayu yang dikatakan tidak mempunyai kad pengenalan dan tidak akan dapat BR1M. Indikasi telah diberikan bahawa budak ini adalah budak berbangsa India.

pov01a copy

Minum air dengan menggunakan daun keladi. Mana ada masyarakat india yang menggunakan daun keladi untuk minum air? Aneh bukan. Tunggu masih ada lagi.

(Klik Untuk besarkan gambar)

pov11 copyGambar Ketiga menunjukkan Keluarga Zahka menggunakan Air Sungai untuk mencuci pakaian , mandi (perhatikan kakak yang berdekatan Zahka yang menggunakan air tersebut untuk mencucui rambut). Sedih bukan…..

(Klik Untuk besarkan gambar)

1964520_646797722045973_1258538512_n copy

Gambar keempat menunjukkan Zahka dan Keluarganya pulang selepas menggunakan Air Sungai tersebut.

Gambar kelima yang menunjukan Zahka makan dengan daun pisang dengan cangkungkan kakinya.

(Klik Untuk besarkan gambar)

pov06 copy

Fuyoooo Macam berlaku dekat india. Dengan selipar botolnya, daun pisang diatas lantai simen dengan cara pemakanan yang boleh melemahkan hati kita.

(Klik Untuk besarkan gambar)

1957434_646797698712642_1677926747_n copyGambar terakhir menunjukkan Ibu Zahka dan Zahka terpaksa berseliparkan BOTOL AIR manakala 2 kakaknya tidak berselipar langsung. Gambar ini menunjukan betapa fakirnya keluarga Zahka.

Terima Kasih kepada rakan facebook kepada individu tersebut yang mengirimkan gambar – gambar seterusnya yang akan membuka mata, hati dan otak anda. Ada juga orang begini yang sanggup buat apa sahaja bagi memesong kebenaran dan ada pula orang yang sanggup berlakon seperti papa kedana. Gambar seterusnya diambil dari facebook Chia (yang melaporkan berita tersebut) tetapi chia telah pun mematikan facebooknya.

GAMBAR YANG SEMPAT KAMI SEDUT SEBELUM DIKELUARKAN OLEH CHIA

(Klik Untuk besarkan gambar)

1964312_646797708712641_419763887_n copy

ZAHKA yang dikatakan berseliparkan botol minuman plastic berselipar. Aik macam mana pula boleh berselipar sedangkan dalam gambar – gambar sebelum ini dia samada tidak berselipar atau berselipar botol plastik yang telah diubahsuai?

Ingat tak scene dinama Zahka bersama keluarganya menggunakan air sungai kotor untuk keperluan mereka? Lihat dia gambar beresolusi tinggi yang mempu mematahkan fitnah bahawa mereka bukan pada kedana sepertimana yang digambarkan!

(Klik Untuk besarkan gambar)

1957454_646797712045974_1223110421_n copyDalam gambar tersebut Zahka, berselipar, kakak yang sebelahnya berselipar,ibunya berselipar dan kakak yang hujung sekali telah membuka selipar. lihat dibelakangnya.

SEKARANG APA YANG ANDA PERLU BUAT

  1. SCROLL BALIK DARI GAMBAR PERTAMA

  2. LIHAT BULATAN MERAH YANG PENULIS LETAK

  3. BUAT PERBANDINGAN ANTARA SEMUA GAMBAR TERSEBUT.

  4. ANDA AKAN SEDAR BAHAWA SEMUA GAMBAR ITU TELAH DIAMBIL DALAM MASA SATU HARI. BAGAIMANA? PAKAIAN YANG SAMA DALAM SETIAP GAMBAR.

TERANG TERANG LAMAN PORTAL PAKATAN RAKYAT TERSEBUT MAHU MENIPU BAHAWA MASYARAKAT INDIA HIDUP DALAM KEADAAN DAIF. APAKAH MASYARAKAT INDIA DIMALAYSIA HIDU SEBEGITU? MEMANG ADA MASYARAKAT INDIA YANG HIDUP DALAM KESUSAHAN TETAPI ADAKAH SAMPAI BEGINI? BAGI RUJUKAN TAMBAHAN, WANITA TUA TERSEBUT MERUPAKAN WARGA SRI LANKA IAITU PELARIAN YANG TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG JENIS DOKUMEN PERJALANAN.

CUKUPLAH TEMBERANG HANG, KINI SEMUANYA PECAH. JANGAN FITNAH KOMUNITI INDIA DI MALAYSIA.

“Esok Saya akan membuat satu laporan di SKMM cyberjaya berkenaan penyebaran berita palsu dan fitnah ini. “

Sekian.

Print Friendly

This entry was posted in Mobile. Bookmark the permalink.