Dokumen Sulit Bukti BN dan MIC tidak abaikan pembangunan SJK(T)

Kepimpinan pembangkang Pakatan Rakyat selalu mendakwa Kerajaan pimpinan Barisan Nasional dan MIC telah mengabaikan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil di Malaysia. Bagi penulis kenyataan sebegini adalah bagi menyemarakkan semangat masyarakat india untuk lebih ANTI – KERAJAAN dan sebahagian daripada KEMPEN UBAH KERAJAAN PERSEKUTUKAN KEPADA PAKATAN RAKYAT.

Terbaru, Kerajaan Selangor dibawah pimpinan Pakatan Rakyat telah membina satu sekolah Jenis Kebangsaan Tamil di Selangor iaitu SJK(T) Midlands dengan satu dewan konvensyen yang pembinaannya dikatakan hampir mencapai Rm3 juta. Sampai ke hari ini, ia menjadi satu buah cakap dikalangan masyarakat india selangor.

Tahniah dan syabas saya ucapkan tapi……… Apakah Nasib Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil yang lain yang juga berada dikawasan Selangor? Kenapa hanya publisiti satu sekolah sahaja yang PR telah buat?

Seperti yang dijanjikan penulis poskan lampiran dokumen sulit tahun 2010 – 2011 dimana kos – kos peruntukan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan persekutuan bagi pembinaan bangunan baru dan blok tambahan bagi semua Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil.


Sila semak balik senarai peruntukan tadi, Sekolah yang menerima peruntukan terbanyak ialah Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil Ladang Ulu Tiram Johor dan bukannya SJKT Midlands yang dibangga – banggakan oleh Pakat Rakyat Selangor.

Tidak cukup dengan itu, tambahan sebanyak 100 juta lagi diperuntukan kepada semua sekolah SJKT (Senarai penerima 100juta itu pun penulis sudah ada). Kesemua peruntukan ini telah dikenalpasti oleh MIC dan peruntukan itu telah diluluskan oleh Kerajaan Persekutuan Barisan Nasional. Bagi Pakatan Rakyat Selangor, apakah satu sekolah tamil yang dilengkapi dengan dewan konvensyen cukup? Sibuk riuh rendah satu kampong pasal Sekolah SJK(T) Midlands tapi sekolah lain diselangor diabaikan?

Psstttt : Apakah benar MIC dan Kerajaan Barisan Nasional abaikan Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil? Khalid umpan masyarakat Indian dengan satu sekolah yang dilengkapi dengan Dewan Konvensyen? Dengar kata orang konsesi dewan itu diberikan kepada orang pakatan juga?….. Nantikan……

Print Friendly

This entry was posted in Barisan Nasional, Kaum India, Mahasiswa, MIC, News, NGO, Rakyat, Selangor and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.