GEMPAR | Nizar Calon Menteri Besar Selangor?

Isu songlap tanah di Selangor memasuki peringkat seterusnya dimana Kepimpinan Menteri Besar Gagap dikecam oleh beberapa pemimpin tempatan termasuk pemimpin dari Pakatan Rakyat. Maklumat yang penulis terima ialah pihak pembangkang mula bimbang akan kestabilan kuasa pakatan apabila satu kajian sulit yang mereka jalankan menunjukkan bahawa sokongan semakin pulih kepada Barisan Nasional. Bukan itu sahaja, tindakan kepemimpinan Barisan Nasional dengan menukar kerusi calon juga menyebabkan pembangkang gelisah sehingga beberapa keputusan penting dibuat dalam mesyuarat tertinggi Pakatan Rakyat yang diadakan secara sulit baru – baru ini.

Mengikut sumber penulis, PAS akan diberi peluang untuk mempimpin Kerajaan Negeri Selangor jika memenanginya Pilihanraya Umum Ke 13 dan Khalid Ibrahim akan digugurkan sebagai Calon Menteri Besar PKR dan akan diganti dengan seorang calon muka baru (yang pasti bukan gagap orangnya) untuk memimpin Kerajaan Negeri Perak. Tindakan ini dilihat sebagai usaha terakhir Pakatan rakyat untuk memastikan cengkam kuasa kekal pada tangan mereka. Kepimpinan Pusat PAS dipercayai mengarahkan YB Nizar untuk kerap turun berceramah di kawasan selangor untuk membiasakan mukanya dengan pengundi selangor. Ini bagi membolehkan Nizar untuk berdamping dengan pengundi sekaligus untuk menjadi calon pilihan bagi memimpin Kerajaan Selangor JIKA memenangi pada PRu13

pssstttt : Entah macam mana reshuffle pun yang kena tendang akan pasti ditendang oleh rakyat. Kalau Nizar menang Selangor PRU13, kontrak jahit baju, you akan bagi kat bini siapa yeh?

Print Friendly

This entry was posted in DAP, Pakatan Rakyat, PAS, Selangor and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.