GEMPAR! @nsurendrann “kantoi” dgn @Tmohan18 buat Press Conffrence cover diri?

Ahad lepas N Surendran Naib Presiden PKR yang dilantik oleh Anwar Blues dicabar oleh  Menteri Sumber Manusia Dato Seri Subramaniam yang juga timbalan presiden MIC dan Ketua Pemuda MIC, T.Mohan untuk membuktikan dakwaanya terdapat lebih 300,000 masyarakat india  di malaysia yang tidak mempunyai Surat lahir dan Kad Pengenalan.

Bukan itu sahaja, setiausaha MIC Saudara S.Murugessan juga berkata bahawa MIC akan menghantar wakil ke pejabat Surendran pada 26 April 2012 ,11am untuk mengambil data 300,000 orang tersebut dan berjanji akan membantu kesemua masyarakat india tersebut. Saudara Murugessan juga membidas bahawa amaun yang didakwa oleh Surendran tidak masuk akal dan hanya bergimik politik.

“Takut” kerana terlanjur cakap, pada hari ini Surendran membuat satu PC bersama Yb Subang Sivarasah untuk membuktikan bahawa memang benar adanya 300,000 masyarakat india dipinggirkan daripada mendapat Surat Beranak / Kad Pengenalan.

Persoalan Saya, APAKAH BENAR ADANYA 300,000 MAKLUMAT MASYARAKAT INDIA SEPERTI YANG SUREN DAKWA? KALAU ADA, TUNJUKKAN IA KEPADA SEMUA DAN SALURKAN IA KE SALURAN BETUL UNTUK MENOLONG MEREKA! KALAU TIADA MINTA MAAF!

 

Print Friendly

This entry was posted in Bersih 2.0, DAP, Kaum India, Lain - lain, MIC, Pakatan Rakyat, PAS, PKR, PRU13, Rakyat and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.