Karpal naik angin, 4 rakan Ramasamy dibuang!

Permusuhan antara YB Karpal Singh ( Pengerusi / Presiden DAP) dan YB Ramasamy (Timbalan Ketua Menteri 2 Pulau Pinang) memasuki babak seterusnya dimana YB Karpal mengambil keputusan membuang 4 orang ahli DAP yang mengurus / menganggotai Hindu Endownment Board dan State Appeals Board.Keempat – empat ahli itu yang dipercayai orang kuat YB Ramasamy dilantik oleh beliau sendiri.

Tindakan Karpal Singh dipercayai kerana tidak puas hati dengan keputusan Jawatankuasa Disiplin DAP yang memihak kepada YB Ramasamy. Tindakan ini juga dilihat sebagai mencantas keluar orang – orang kuat Ramasamy supaya YB Ramasamy boleh digugurkan sebagai calon DAP dan dari jawatan Timbalan Ketua Menteri 2 Pulau Pinang.

*TERKINI 11.20am :- YB Ramasamy berang dengan tindakan yang diambil oleh Karpal dan sedang merancang sesuatu untuk membalas balik. Dipercayai beberapa orang kuat Karpal akan digugurkan dalam masa terdekat

pssstttt : Karpal dah tunjuk “keheroan” singa beroda. Apa nasib Ramasamy?

Print Friendly

This entry was posted in DAP, Kaum India, Lain - lain, Pakatan Rakyat, PAS, PKR, Rakyat and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.