Macha “beli” arak guna parang. Ayuh sokong HERO INI!

Kalau dulu – dulu jika seorang penjenayah mati ditembak polis atau mati mengejut orang akan buat dek je, bagi mereka kurang sakit kepala kerana mereka boleh hidup dengan aman tetapi sekarang kalau mati je penjenayah, terus akan ada segolongan yang terus memaki pegawai polis dan memuja penjenayah yang terbunuh bagaikan seorang pejuang / hero.

Terbaru : Keluar rakaman CCTV dalam laman facebook yang menunjukkan 3 macha yang masuk ke kedai arak dengan hajat mau beli arak chivas.

Rasanya harga yang dijual tidak memuaskan hati kumpulan macha itu sehingga seorang macha bertanya kepada rakannya sama ada boleh “turun barang” (parang) untuk ambil arak. Keadaan ini digunapakai oleh seorang lagi rakan lain untuk mengambil CASH BOX kedai tersebut. Akhirnya mereka melarikan diri dengan Cash Box, sebotol Chivas dan sebotol lagi minuman arak yang tidak diketahui.

Jadi siapa yang sokong hero – hero ini? Pembangkang dan masyarakat marah apabila polis menembak mati penjenayah sebegini, bolehkah mereka bising sekarang atau membantu pihak berkuasa untuk mengenalpasti mereka semua ini? Atau masih ingin “memuja” macha – macha ini? Tepuk dada tanya selera.

Print Friendly

This entry was posted in Kaum India, News. Bookmark the permalink.