MIC: Ambiga pilih kasih!

MIC_logo

Pengerusi Bersama BERSIH Datuk S. Ambiga bersikap pilih kasih  dalam pilihan raya yang bebas dan adil, kata MIC Pengerusi Jawatankuasa Disiplin Tan Sri Dr KS Nijhar.

Beliau mempersoalkan “kehilangan” Ambiga sejak kemelut pilihan parti DAP baru-baru ini, di mana terdapat dakwaan dan aduan penipuan dan manipulasi undi.

Nijhar berkata Ambiga telah sentiasa menuduh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) penipuan, tetapi tidak bercakap tentang pemilihan parti buruk DAP yang juga menyokong pertubuhan Bersih.

“Dalam pemilihan parti DAP lepas, lebih daripada 700 perwakilan telah dinafikan hak untuk mengundi. Semua ini adalah isu-isu serius yang berkaitan dengan pilihan raya yang bebas dan adil, tetapi Ambiga telah memilih untuk kekal dalam keadaan senyap. “Ambiga tidak konsisten dalam kritikan beliau telah rosak kredibiliti sendiri.

“Saya menghormati orang-orang yang berdiri untuk pilihan raya yang bebas dan adil, tetapi hanya jika ia dilakukan secara universal,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Psst: PARTI DAP yang sokong BERSIH pun TAK BERSIH, apatah lagi nak BERSIHKAN SPR! AMBIGA ADA BERANI KACAU?

Print Friendly

This entry was posted in PRU13 - MIC, PRU13 - Terkini. Bookmark the permalink.