Nga Kor Ming tidak bersalah kerana…………

Jawatankuasa disiplin DAP memutuskan bahawa tiada campurtangan Nga Kor Ming dalam pemberian kontrak jahit suit kepada isterinya. Keputusan ini sememangnya telah pun diagak oleh semua pihak yang tahu benar akan sikap pilih kasih DAP! Nga Kor Ming dikatakan tidak bersalah kerana……………

LIM KIT SIANG MENYUKAI “CUTTING” SUIT YANG DIJAHIT OLEH ISTERI NGA KOR MING

Sebenarnya Jawatan Kuasa Disiplin mengatakan telah menyoal beberapa individu yang terdiri daripada Bekas Menteri Besar dan EXCO. Oleh kerana mereka mengatakan Tiada sebarang kaitan dengan Nga Kor Ming dalam pemberian kontrak jahit baju, ia dipercayai sebulat suara oleh Ahli Jawatan Kuasa tersebut. Bagi penulis Jawatankuasa tersebut mungkin yang TERBODOH dan TERBONGOK di dunia dimana rakan pencuri yang orangnya penyamun dijadikan saksi bagi pihak pencuri!

Jika tiada campurtangan si suami yang   seorang EXCO sewaktu kerajaan negeri perak dibawah pimpinan PAS bagaimana sebuah syarikat yang berada dalam pilihan kelima boleh dipilih untuk diberi kontrak tersebut? munasabah?  Jawatankuasa bodoh untuk berfikir atau isteri you ada “connection” dengan exco lain untuk mendapatkan kontrak tersebut?

Suit yang berharga rm650.00 dipilih. macam mana pula?

Favoritism dalam DAP sememangnya sudah diketahui umum khususnya rakyat. Sememangnya PENIPU sebegini perlu ditolak keluar dan perlu hidup sebagai ‘Buangan Politik’ barulah si HARAMJADAH faham!

Print Friendly

This entry was posted in DAP, Pakatan Rakyat and tagged , , , . Bookmark the permalink.