Selangor tidak selamat lagi? #SAVEselangor

Wabak denggi sememangnya amat bahaya kerana ia boleh meragut nyawa. Apabila kes – kes denggi direkodkan maka Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) akan turun mengambil tindakan selanjutnya untuk mengawal kes dibawah kawasan mereka. Tetapi apa yang berlaku di Selangor amat berbeza kerana tiada sebarang tindakan susulan diambil oleh Kerajaan PBT untuk mengatasi masalah wabak penyakit ini. Natijahnya satu kematian dilaporkan akibat demam denggi di Selangor. Laporan kematian itu dinyatakan dalam kenyataan akhbar Kementerian Kesihatan Malaysia.

Keratan dari kenyataan tersebut :

Statistik Penyakit Wabak Denggi menunjukkan Selangor berada ditempat yang teratas dengan 2,557 Kes dengan 9 kematian. ShiZone selitkan bukti statistiknya.

Statistik dari Pihak Kementerian Kesihatan Malaysia menunjukkan Kerajaan Selangor gagal mengambil tindakan seharusnya untuk mengatasi wabak denggi!

Kenapa Selangor mencatatkan rekod kes tertinggi? Mungkinkah ia disebabkan ini?

Sampah gagal di Kutip Kontraktor Lantikan Negeri Selangor?

Bukit sampah, tanda baru?

sampah dipunggah selepas 3 minggu.

Sampah tidak dikutip langsung!

Selepas 2 minggu baru dikutip

Apakah ini keberkesanan Kerajaan Negeri yang dibawakan Kerajaan Pakatan Pembangkang memacu negeri. Rakyat terseksa dengan pelbagai penyakit akan kelemahan kerajaan negeri mentadir tapi Kerajaan negeri pula sibuk menyalahkan orang lain! Apakah ini takdir Rakyat Selangor? Jom Menyelamatkan Selangor! #SAVEselangor

psssttt : 50 Lori sampah baru itu buat apa? TIDUR???????????????

Download Laporan Denggi : KENYATAAN AKHBAR KPK UNTUK DEMAM DENGGI – Kementerian Kesihatan Malaysia

Print Friendly

This entry was posted in Bersih 2.0, DAP, Kebajikan, Lain - lain, MIC, News, Pakatan Rakyat, PAS, PKR, PRU13, Rakyat, Selangor and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.