@SivarasaRasiah ‘kecut’ berdebat dengan MIC?

20120527-125203.jpg

Isu Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil Effingham masih tidak reda walaupun bukti telah ditunjukkan kepada pihak pengurusan sekolah tersebut . Nampak gayanya mereka tidak mahu menerima kenyataan dan lebih bersikap bongak untuk mengelirukan rakyat dengan menganjurkan Mogok lapar dan berdemo setiap hari Sabtu gara – gara untuk meminta MIC mengembalikan 3 ekar tanah yang dikatakan telah dicuri oleh MIC. Beberapa NGO yang berpaksikan arahan Pemimpin Pakatan Rakyat cuba mempergunakan isu tanah tersebut bagi mempromokan Kerajaan Pakatan Rakyat!

Baru – baru ini Datuk Saravanan, Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan yang juga Naib Presiden MIC telah mencabar MP Sivarasah untuk berdebat mengenai isu Sekolah Effingham namun Sivarasah tidak mahu berdebat mengenai sekolah tersebut! Kenapa? Mungkin kerana beliau tidak tahu berdebat dalam bahasa Tamil? Tidak apa, Datuk Saravanan setuju untuk berdebat dalam bahasa lain. Mungkin kerana beliau tahu bahawa MIC tidak mencuri tanah sekolah Effingham dan sebenarnya sekolah itu dipindahkan atas tanah milik MIC?

YB Sivarasa yang lantang mengkritik Kerajaan Barisan Nasional bersama mamat 300K Surendran bersikap p****n dan menolak semua cabaran MIC untuk berdebat! Ini membuktikan mereka dari puak PKR hanya pandai berjanji, menfitnah dan mencabar orang lain tetapi apabila mereka dicabar , mereka tidak mahu menerimanya. Apakah ini contoh terbaik yang boleh diberi oleh PKR atas nama ‘Keadilan’? Nasib rakyat tidak akan terbela dibawah pimpinan kerajaan Pakatan Rakyat!

Print Friendly

This entry was posted in Kaum India, Kebajikan, MIC, NGO, Pakatan Rakyat, PAS, PKR, PRU13, Rakyat, Selangor. Bookmark the permalink.