TS @Khalid_Ibrahim takut bertanding dengan Calon MIC?

bw_11khalid

Dengar kata orang kuat PKR,Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid tidak mahu DUN Ijok sebagai kawasan pertandingannya pada PRU13 nanti. Bukan itu sahaja, akar umbi PKR Ijok sudah lama membubarkan cawangannya dan menentang kepimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim habis – habisan. Puncanya kegagalan Tan Sri Khalid membawa perubahan kepada masyarakat DUN Ijok dan keadaan mereka bertambah teruk bagaikan mereka dilupakan oleh Wakil Rakyat mereka yang juga Menteri Besar untuk negeri.

MIC-Logo

Bukan itu sahaja sebabnya, ada juga desas – desus mengatakan bahawa Kerusi DUN Ijok telah dikembalikan kepada MIC dan Penyelaras DUN Ijok Saudara K.R.Partiban mungkin akan dipilih sebagai calon untuk bertanding di IJOK. Dengar saja nama Partiban memang Tan Sri Khalid Ibrahim tak senang duduk sebab Tan Sri Khalid pernah dikalahkan oleh K.R. Partiban pada PRK 2007. K.R. Partiban merupakan calon anak tempatan memang disenangi oleh rakyat setempat dan cukuplah sekali mereka dengar kata – kata calon luar yang sudah kantoikan mereka!

Saya percaya jika BENAR K.R. Partiban yang “dicalonkan” di kawasan Ijok, memang betul lah Tan Sri Khalid mencari kawasan DUN yang dianggap lemah untuk Barisan Nasional untuk menang.

Fakta Piliharanraya DUN IJOK

Pilihanraya Kecil 2007

partiben

Pilihanraya Umum ke 12

pkr

pssssttt:  Tak sangka pula CALON MIC PUN PAKATAN RAKYAT TAKUT!

Print Friendly

This entry was posted in Barisan Nasional, Pakatan Rakyat, PRU13, Selangor. Bookmark the permalink.