Undi India tidak diperlukan – PKR KEDAH

Seorang Ahli Parlimen Pakatan Rakyat khususnya dari PKR Kedah menyatakan bahawa Undi komuniti India tidak diperlukan dalam mengekalkan kuasa Kerajaan Negeri Kedah yang diterajui oleh PAS dibawah banner Pakatan Rakyat. Hal ini disiarkan oleh Radio Kedah yang dipercayai daripada satu slot temuramah bersama Ahli Parlimen Pakatan Rakyat tersebut iaitu YB Johari Abdul dari Parti Keadilan Nasional.

Penyataan sebegini menunjukan bahawa masyarakat India dikedah tidak diberi kepentingan malah tidak menghormati mereka sebagai seorang rakyat yang dbawah naungan Pakatan Rakyat. Dalam banyak halĀ  lain , masyarakat india telah ditipu antaranya ialah Janji pilihanraya yang ditabur oleh Dato Seri Anwar Ibrahim untuk memberi cuti untuk perayaan Thaipusam. 4 tahun sudah berlalu malah tiada satu keputusan dibuat oleh Kerajaan Negeri tersebut. Kerajaan rakyat? masyarakat india pun tergolong dalam “RAKYAT” juga kenapa perlukan dwi – standard.

Tidak kira Melayu, Cina, India, Singh, Orang Asli, Kadazan dan sesiapa juga, UNDI TETAP UNDI.

Isi dipetik dari : Sungai Rapat Online

Print Friendly

This entry was posted in Bersih 2.0, DAP, Kaum India, Kebajikan, News, NGO, Pakatan Rakyat, PAS, PRU13, Rakyat and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.