“Ya. Isteri aku “sleeping patner” dalam syarikat itu” – Nga

Dengan memetik artikel Malaysiakini, Nga mengakui syarikat yang menerima tender menjahit baju “Lounge – suit” adalah milik isterinya. Syabas saya ucapkan kepada Nga “Metalik” kerana mengakui ia milik isteri dia. Akan tetapi saya tidak dapat menerima alasan yang diberi oleh Nga. Ini kerana : –

Dokumen minit Mesyuarat menunjukan Jawatankuasa Khas Pemilihan/ Perlantikan Runding telah memilih untuk melantik “GOODman Tailor” yang sepatutnya memenangi tender dengan harga Rm 450 satu suit. OLEH KERANA TERDAPATNYA CAMPUR TANGAN PIHAK KERAJAAN NEGERI YANG MENCADANGKAN ETHAN & ELTON (SYARIKAT ISTERI NGA) UNTUK DILANTIK MENGANTIKAN GOODMAN TAILOR. JADI NGA “METALIK” MACAM MANA KONTRAK MENJAHIT BAJU LOUNGE SUIT INI BOLEH JATUH KE TANGAN ISTERI YOU TANPA PENGLIBATAN YOU? ITUPUN KEPADA SYARIKAT YANG MENGHANTAR TENDER PADA HARGA YANG PALING TINGGI / MAHAL BERBANDING YANG TENDER YANG LAIN”

pssst: Nga Metalik kalau betul you tolong sama isteri you baik mengaku saja! tak payah cakap pusing – pusing. Karang Gua kasi inform sama MACC lagi lu malu! Apa Macam?

 

Print Friendly

This entry was posted in DAP, Lain - lain and tagged , , . Bookmark the permalink.